Тренинг

Тренинг за Медиумски и Јавен Настап

Во кратки црти

Целта на тренингот е да ги научи учесниците како најдобро да го искористат своето време во медиумите или јавните настапи со цел да ги пренесат клучните пораки до публиката. Тренингот се состои од теоретски и практичен дел. Во првиот дел учесниците се запознаваат со медиумскиот простор, начинот на функционирање на медиумите, формулирањето на клучните пораки и подготовките за студиото. Вториот дел го симулира “јавниот настап”што се снимаа, а потоа следат препораки.

 • Датум

   

 • Време

  Од 4 до 8 часа

 • Формат

  Индивидуално
  Групно

 • Јазик

  Српски

 • Локација

  Аминта Трети, 37-1-18,
  Скопје

 • Цена

  Контактирајте ја агенцијата за понуда.

Теми

 • Медиумската сцена во Македонија
 • Стручни медиумски профили
 • Како да воспоставите соработка со уредници и новинари
 • Подготовка за настап
 • Дефинирање на основните насоки и клучни пораки важни за компанијата
 • Dress код и начин на однесување при јавен настап
 • Off the record
 • Практични успешни примери
 • Симулација на изјави и интервјуа
 • Евалуација и препораки

За кого е наменет овој тренинг:

Топ менаџмент, директори на продажба/производство, вработени во секторот за корпоративни комуникации и сите оние кои се појавуваат во јавност во име на своите компании или организации.

Контакт