Блог

Clubhouse апликацијата е достапна и на Андроид: Како да ја добиете фамозната покана?

Вести - Jun 22, 2021

Популарната социјална мрежа фокусирана на аудио комуникација и аудио записи, конечно после ексклузивата на IOS уредите е достапна и за Android телефоните. Меѓутоа, како и до сега за да ја инсталирате потребна е покана, и неопходно е да најдете некој кој веќе има профил на истата и кој може да ве покани.
Деталите за Clubhouse апликацијата и начинот на функционирање на оваа мрежа можете да ги прочитате на нашиот блог ТУКА.

Clubhouse stigao na android

Фотографија: Printscreen/Google Play Store

Доколку ја преземете оваа апликација преку Google Play Store shop, веројатно ќе морате да причекате за да ја користите.

Android верзијата, велат оние кои имале прилика да ја пробаат, на почетокот нема да можат да ги користат сите опции како на IOS верзијата, но со тек на време ќе станат достапни. На пример, Android корисниците нема да можат да го поврзат својот профил со Twitter i Instagram, и оневозможено е плаќањето и креирањето сопствен клуб (соба за разговор) како и управување со истата.

Автор

Represent System

News Editor

Да работиме заедно!

Секогаш имаме добра приказна да раскажеме, а следната може да биде Ваша.