Блог

Facebook избриша 1,3 милијарди лажни профили кон крајот на 2020.

Вести - Apr 19, 2021

Компанијата Facebook  соопшти дека во периодот помеѓу октомври и декември минатата година избришале 1,3 милијарди лажни профили на таа друштвена мрежа.

Како што се наведува на компанискиот блог, Facebook исто така тргнал повеќе од 12 милиони објавени постови за Ковид-19 пандемијата и вакцините кои светски здравствените стручни лица ги означиле како дезинформација. Пренесува Ројтерс.

Извор: Tanjug

Автор

Represent System

News Editor

Да работиме заедно!

Секогаш имаме добра приказна да раскажеме, а следната може да биде Ваша.